RSS Feed

Milk is like silk and fuck you winter

Under vintern så blir vår hud både torrare och känsligare än vad den är resten av året. Vårt kalla klimat, växlat med torr inomhusluft, leder till att huden blir förvirrad och går ner i en slags spiral och skadar sig själv fram tills dess att luft och temperatur lägger sig på en jämn nivå (våren ankomst). Vad många gör fel under vintern är att de tror att det går att lösa problemet med den fnasiga huden genom att peela bort det översta, “trasiga”, lagret. Det är i själva verket bland det absolut sämsta du kan göra. Har du riktigt torr och känslig hy så måste peelingprodukterna ställas på hyllan och enbart användas i ytterst extrema fall.

Men vad ska man då göra för att få den trista vinterhyn att må bättre? Vi är inte alla såpass rika att vi kan springa på salong var och varannan vecka. Ska man ge upp? Nej då! Ledordet heter återfettning och skonsam peeling. Detta åstadkommer du enklast genom att tappa upp ett mjölkbad. Laktossyra tillhör AHAsyre-familjen, vilket är samma familj som hudvårdsspecialister använder sig av på salong. Laktossyra löser upp bindningen som gör att de döda hudcellerna sitter kvar på din kropp, samtidigt som mjölken är återfettade, mjukgörande samt förhindrar uttorkning.

Ett mjölkbad är dessutom både busenkelt, och sjukt billigt, att göra. Du häller upp ett bad och tillsätter 4-5dl torrmjölk (finns i vanliga matvaruaffärer), om du vill så kan du även tillsätta knappt 1dl honung för att få en än mer återfuktande effekt. Bada i 10-15 minuter och duscha därefter som vanligt. Du kommer att märka en markant skillnad så fort du torkat dig!

Advertisements

2 responses »

 1. Åh funkar verkligen detta? Låter riktigt spännande 🙂

  Reply
  • Beautyholics Anonymous

   Det gör det, man blir mjuk direkt efteråt 🙂

   Du känner igen känslan av lenhet som huden har när man har peelat kroppen med en redig scrub? Ganska precis så känns huden, minus skadan som själva skrubbandet ger! 🙂

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: