RSS Feed

Recension: OPI – Don’t Talk Bach To Me

Ja, vad skall man egentligen säga om OPIDon’t Talk Bach To Me (Från Germany-kollektionen)? När den lanserades så fick färgen mig genast att associera till  ärtsoppa och väggisolering. På grund av detta så tog det mig ett bra tag innan jag nu då tillslut köpte in nagellacket. Och vad tycker jag då?

Jo, denna bleka gröna nyans, i kombination med att lacket innehåller ett finmalet silvershimmer, känns aningens “smutsig”. Lite dassig. Opersonlig.
Den är väldigt diskret, och detta trots att färgen definitivt är udda – det är helt enkelt för lite stuns i lacket för att wow-känslan skall infinna sig.
Men för en 1930/1940-talsfantast, med en önskan om en modest look, så passar det här lacket bättre än någonting annat. Just att det passar dessa typer av stilar får mig att fundera litet över hur OPI har tänkt, för både en av den tidens stora modeikoner, Marlene Dietrich, och Tyskland är saker som går hand i hand med den tidsperiodens mode. Samtidigt kan jag inte säga att resterande lack i Germany-kollektionen anknyter särskilt väl till detta tema.

Eftersom jag är något av en retrojunkie så kommer jag absolut att använda detta lack igen, men då enbart när outfiten stämmer – det är alltså inget lack som jag kommer att bära under en vanlig jobbdag.

Detta lacket var något rinnigt och det är efter det tredje lagret som det blir täckande och jämnt. På bilden har jag använt ett mattande överlack.

Betyg: 3/5
Pris: 150kr/st
Var? Åhléns

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: