RSS Feed

Ögonfransserum – kan det verkligen fungera?

Ögonfransserum ligger onekligen i tiden just nu, både på gott och ont. Framförallt har det snackats mycket om denna produkts farliga biverkningar. Tydligen är det väldigt vanligt med uppsvullna ögon, förändrad ögonfärg, gulnad ögonvita och försämrad syn. Hujedamig, det låter som en ren skitprodukt, inte sant? Nu är det ju sån tur att det bara är ett visst ämne som framkallar dessa skadliga reaktioner, och detta ämne finns bara i tre av marknadens ögonfransserum – NeuLash, NeuveauBrow och Rapidlash. Det skadliga ämnet heter prostaglandinanaloger, och används som en del i behandlingen av sjukdomen grön starr – men då under hård bevakning av läkare.

Många bloggare har hyllat dessa tre märken eftersom de har varit överlägsna resten av marknaden. Dessa serum har gett extrem effekt otroligt mycket snabbare och bättre, faktiskt så mycket snabbare och bättre att många anser att det inte ens går att jämföra dessa produkter med resterande varianter! Men ärligt talat, är det inte sundare att använda något som går långsamt, men som inte riskerar din syn..?

Dynamic Lash Growth Serum & Dynamic Lash Growth Mascara, från IsaDora

Iallafall, en kollega till mig gav mig denna lilla duo för ett par månaders sedan, Dynamic Lash Growth Mascara och Dynamic Lash Growth Serum från IsaDora. Idén är att man byter ut sin gamla vanliga mascara mot denna och använder den så som du vanligtvis använder din mascara, och efter kvällsrengöringen så sveper du på serumet så att det får verka över natten.

Av ren nyfikenhet så valde jag att prova detta kit, trots att jag har ögonfransar som är såpass långa att när jag drar ett enda svep med mascaran så känns det som att jag har dammvippor framför ögonen. Jag behöver definitivt inte längre fransar, men å andra sidan är mina fransar såpass på gränsen till för långa att jag omedelbart skulle upptäcka om dessa produkter faktiskt fungerar eller ej.
Och vad hände? Jo, efter tre veckor så började det kännas som att jag konstant gick runt med dammvippor kring ögonen.
Så jadå, dessa produkter fungerar absolut! Dock tror jag att man inte skall förvänta sig att detta är en mirakelkur som förvandlar franslöshet till filmstjärnefransar, då kommer man bara att bli besviken. Men om du har småttingar till fransar, så kan man med dessa få en bättre utgångspunkt inför att mascaran skall trolla fram längd…
Men vad gäller själva mascaran då? Man skall ju trots allt överge sina gamla rutiner och använda en helt ny mascara. För mig var det en drastisk förändring då jag mest använder mig av dramatiska volymmascaror. Men jo, det är en helt vanlig vardagsmascara som separerar fransarna fint och ger dem en längd som kan accepteras i vardagssituationer. Borsten är uppbyggd med små gummipiggar som ger ifrån sig en liten mängd mascara, vilket gör det lätt att separera fransarna och strategiskt bygga upp den längd man själv önskar. Volymen fattas mig visserligen, men i och med att den varken smular eller kladdar, inte heller efter ett svettigt gympass, så får den mer än godkänt av mig.
Produkterna även har ett mycket plånboksvänligt pris, 169kr/st, så är detta absolut ett prisvärt köp om man önskar längre fransar.
Let’s go slow and steady! Det gamla talesättet “lätt fånget, lätt förgånget” är definitivt ett uttryck som passar in på ögonfransserum!

Betyg: 4/5
Köpa igen? Ja, om behovet finns.
Pris: 169kr/st
Var? Kicks, HM, välsorterade livsmedelsbutiker såsom ICA Maxi, lite varstans helt enkelt!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: